Längesen jag var såhär sugen på att träna!

Antagligen beror det på vetskapen om att jag inte kommer kunna gå till friskis på flera veckor pga foten som aldrig vill bli helt bra. Haltar fortfarande när jag går..Men gick hem från stan idag. Sakta gick det men kändes ändå skönt att få frisk luft!

Dagen började med magknip. Som tur var gick det över relativt snabbt så jag orkade pallra mig iväg till skolan. Seminariet gick riktigt bra. Tyckte faktiskt att det var givande och kul.

Sedan har jag ätit nyttig mat två dagar i rad nu! Idag blev det lax, quinoa och massa kokta grönsaker. Gott var det och duktig kände jag mig när jag åt. Hihi.

Robin ska ut och äta och ta en öl på Woolpack med Nisse efter jobbet, för Nisse fyller år idag. Så jag ska plugga, diska och ta det lugnt. Får se om jag orkar ta tag i att packa nån låda med kanske. Just ja. Apropå det. Idag har de besiktat vår lägenhet. Så hör vi inget ska det vara godkänt.


Nu ska jag snart se One tree hill:)

Puss hej.

Jag trodde jag kände mig själv...

...men tydligen inte! Sen jag kom hem i eftermiddags har jag slöat vid datorn och tvn. Jag har varit så trött att det seriöst kändes som jag skulle somna sittandes rakt upp och ner. Jag har haft ångest hela kvällen över vår katastrofala lägenhet men ignorerat det. Men helt plötsligt runt klockan halv elva när pojken la sig, tar ångesten överhanden och detta resulterade i panikstädning av lägenheten senaste timmen för min del! Men det blev iaf bra mycket bättre och nu kommer jag inte behöva skämmas lika mycket imorgon bitti när besiktningssnubben dyker upp här;)

Nu blir det Scrubs på sexan och att skriva med min kära syster en stund innan det är dax för sängen.

So long.

På begäran: Här kommer en liten update ;)

Har fått lite klagomål på att jag skriver här så sällan. Men till mitt försvar har jag försökt två kvällar de senaste dagarna men har inte kunnat komma in på blogg.se. Så det så :P

Helgen var iaf fin. I fredags blev det mys med Robin med hans egna hamburgare och film.
På lördagen tog vi äntligen tag i tvätten. På kvällen begav vi oss till Katrin och Henriks place. Henrik fyllde år. Få som kunde komma pga snöstormen men vi som var där hade skitkul! Kvällen bjöd på mycket alkohol, kortspel, prat, skratt, singstar och mycket mer. Vi hamnade på Koriander till slut. Jag drogs med till dansgolvet en stund men eftersom foten fortfarande gjorde ont så åkte jag och Micha hem med ett-bussen.
På söndagen sov vi länge! Vid tvåtiden gjorde jag och pojken fattiga riddare. Det var något vi aldrig gjort förut men det blev mycket lyckat! På kvällen gick vi till stan för att få oss lite mat från Subway. Det var första gången jag orkade gå en längre bit sen jag stukade! Jag gick sakta och haltade men vi kom både dit och hem. Subway hade tillfälligt stängt för ombyggning så vi traskade vidare till Mc Donalds. Aldrig är väl hamburgare så gott som när man är bakfull? ;)

Nu har jag lyckats genomföra två vfu-dagar! Känns superbra att vara back on track;) Mycket kul att få träffa alla goa barn och min handledare igen med! Idag fick jag ha engelska själv med fyrorna, medan Susanne gick iväg med femmorna till ett annat klassrum. Det kändes bra!

Det låter inte riktigt som Robin och disken är överens..Jag kan höra hur kan suckar och muttrar från köket:P I nya lägenheten ska vi äntligen få installerat vår bänkdiskmaskin! :) Nu står den på golvet i köket och gör ingen som helst nytta..

Imorgon blir det plugg för hela slanten! Någon gång under förmiddagen kommer en och besiktar vår lägenhet med. Håll tummarna för att det går bra. Det ser verkligen ut som en bombnedslag nu i lägenheten så han lär väl få klättra in. Pinsamt värre. Men vi varken orkar eller känner att det är så viktigt att ha fint här, när vi ändå ska flytta nästa lördag. Det är snaaart ju!! :D Tyvärr är det så mycket som måste fixas innan dess men det ska bli riktigt skönt när vi installerat oss i nya lyan!!


Puss på er mina goa vänner!

...

Jag är extremt sugen på att träna! Eller ta en långpromenad!

Men lär dröja ett tag...Suck!


Ge mig vår, tack.

Man kunde ju tro att eftersom jag är hemma mest hela dagarna med den stukade foten, så skulle jag uppdatera här hela tiden. Men eftersom det inte händer speciellt mycket på dagarna nu så känns det rätt meningslöst. Nej då, jag har inte blivit bitter..;)

Idag blev jag överlycklig eftersom mamma fixat med försäkringsgrejs så att jag kommer få 4 000 spänn pga foten!! För en stund kändes det inte så illa med foten:P Fast sen när jag började gå gjorde det svinont igen..Man tycker ju det bara skulle bli bättre för var dag som går nu. Men inte då. Nåja. Pengarna kommer iaf väldigt passande. Vitrinskåp och sängbord ska inhandlas till nya lägenheten. Det har blivit lite ändrade planer så flytten har flyttats fram en vecka. Så nu flyttar vi istället lördagen den 6 mars. Men det känns bra. Då får vi lite mer tid på oss innan att fixa allt.

Skriver ju på fördjupningsarbetet med. Det har allt gått framåt nu:) Skönt det.

Jag är extremt trött på vinter och snö! Men har börjat få lite smått panik över sommarjobb senaste dagarna. Så har sökt jobb som en tok. Vill helst ha jobb i Karlstad såklart, men har faktiskt även sökt vårdjobb i Kil, Grums och Säffle. Bara för att gardera mig..

Nu blir det lite Scrubs innan sängen!




Tror det vänder snart!

Här händer inte mycket. För precis en vecka sedan satt jag, Micha, Cissi, Robin och Skoog på akuten vid denna tiden. Väntade och väntade..och väntade.

En vecka med en stukad fot. Fy sjutton! Jag har mest suttit där jag sitter nu. I soffan. Jag har inte varit utanför dörren på en vecka!! Tror aldrig jag varit inne så länge förut..Men är rädd att halka om jag går ut plus att det är så jobbigt att hoppa på kryckor! Rastlöshet och uttråkad har jag vart iaf. Big time.

Men igår kom Annso på en snabbvisit. Hon får mig alltid på bättre humör. Och så hade hon med sig en bukett tulpaner med! Gulligt är bara förnamnet.

På kvällen efter hon gått gick allt bara utför: Magknip, illamående, näsan rann..och så ont i foten på det. Ingen bra avslutning på dagen.

Men idag är det betydligt bättre. Känner att det vänt nu! Snart är jag fit for fight igen! (Hoppas jag iaf!)


Att det snart är helg gör inte saken ett dugg sämre!


Kram på er skruttar! ;)

Smärta, rastlöshet och tristess

Min rubrik lät väl positiv? Hah..Nä, men det är så jag känt de senaste dagarna. Allt beror på den dumma onda foten. Den är lila och svullen nu. Så kunde ganska fort glömma att gå till praktiken idag. Inte nog med att jag måste ta två bussar för att ens komma dit och hem, sedan ligger "mina barns" klassrum så passande på övervåningen. Att hoppa med kryckor uppför två långa stentrappor varje rast känns inte riktigt som en hit.

Att vara hemma imorgon också känns alltså som ett måste. Tyvärr. Men tvingar mig själv att skriva på det stora fördjupningsarbetet vi har. Så tänkte jag ta igen de missade VFU-dagarna nästa vecka när vi egentligen har läs- och skrivvecka. Jag byter alltså lite..Funkar säkert bra det med, även om jag hellre hade varit med alla goa ungar denna veckan!

Jag längtar otroligt mycket till jag kan gå med båda benen igen! Robin gör det med. Jag kör lite med honom nu..:P Han har tur att han jobbar så mycket så han slipper passa upp på mig hela dagarna..;)

Jag vågar inte gå ut för jag är rädd att halka igen. Alltså har jag inte varit ute sen i fredags när jag röntgades. Jag brukar få panik av att inte få frisk luft efter en dag. Så ni kan ju tänka er hur det känns nu...

Just ja..En annan sak. Min syster har också halkat och antagligen är hennes fot med stukad! :( Hon skrev att hon går i sin storasysters fotspår..Tss. Inte bra denna gången!

Håll tummarna för att bådas fötter läker snart.

//Miss Tjöta



Händelserika dagar!

Numera hoppar jag runt på kryckor! Jag har nämligen lyckats stuka foten..:( Men ska berätta hur det gick till från början:

I torsdags var det dax för Välkomstfest för alla nya studenter på nya Tempel. Vi hade laddat för detta i flera veckor. Förfesten ägde rum hos Micha. Jag var den som anlände hos henne först. En liten stund senare kom även mina klassisar Josefine och Johanna. Riktigt härliga tjejer som jag ser framemot att umgås mer med! Vi började dricka vin, lyssna på musik och snacka. Efter ett tag kom Cissi med och två klasskompisar till Micha. Vi hade det riktigt trevligt!
Vi bestämde att ta bussen till stan ganska tidigt för att säkert komma in på Tempel. Men endera så lyckades vi missa bussen eller så var den extremt sen. Så det blev till att traska mot centrum. När vi nästan var framme på torget så halkade jag. Benet bara försvann under mig. Det gick så himla snabbt! Men det var massa snö över isen..Först skrattade alla för det såg nog ganska kul ut. Men sedan började jag känna hur ont det gjorde. Som tur var kunde Skoog köra mig, Micha och Cissi till akuten. Robin följde med i bilen också. När vi kom till akuten så fick jag åka rullstol. Jag, Micha och Cissi behövde på toa och väl där inne såg vi det komiska i allt så vi höll på att bryta ihop av skratt (här vill jag tillägga att vi var ganska fulla vid denna tiden. Haha!).
Jaja..fem timmar fick vi iaf vänta innan jag fick prata några minuter med en läkare! Han klämde lite och sedan undrade han om jag ville röntga då eller dagen därpå. Jag frågade hur lång tids väntan det var till röntgen och när han sa minst en timme till så kände jag att det orkade vi inte då. En sjuksköterska lindade foten. Sen fick vi ta en taxi hem. Vi hade skickat hem Skoog och Robin några timmar tidigare för de skulle upp tidigt dagen efter. Cissi och Micha hjälpte mig in till lägenheten. Då var klockan runt tre på natten. Jag tog panodil och pallade upp foten på en kudde i sängen. Sov oroligt och vaknade många ggr av att det gjorde så ont under natten.

På morgonen ringde jag Cissi. Hon pratade med Mona (Robins och Cissis farmors syster) som bor här i Kd. Hon gick med på att köra mig och Cissi till sjukhuset. Denna dagen gick det betydligt fortare som tur var. Två timmar ungefär. Foten röntgades och inget var brutet. Men hade stukat foten. Sjuksköterskan lindade foten igen och sen fick jag åka hem.


Tack alla underbara människor som hjälpt mig dessa dagar!! Ni är guld värda och jag fattar inte hur jag skulle klarat allt utan er <3
Jag är också jätte tacksam över alla gulliga människor som ringt eller skrivit och varit bekymrade över hur jag mår. Det betyder mycket för mig.


Det här är första gången nånsin jag stukat foten. Att hoppa på kryckor är jobbigare än jag trodde! Allt blir så besvärligt och tar så lång tid! Ska försöka duscha sen. Det kommer bli ett helt projekt. Kan knappt nudda foten och verkligen inte stötta på den..Just nu vore det bättre att ha en dusch än ett badkar som vi har.

Jaja. Jag hoppas verkligen jag orkar med praktiken till veckan!


Auf wiedersehen.


//Miss Tjöta

Robin är min räddare i nöden!

Idag har älsklingen fixat Voddler på min dator med:) Krånglade en hel del men när det gäller tekniska saker så fixar han allt!

Imorgon ska jag knalla iväg till Akelius på morgonen och säga upp lägenheten. På torsdag blir det kontraktskrivning för den nya! Idag har vi packat de tre första lådorna. Känns kanon!

Mitt humör är väldigt upp och ner för tillfället..Idag har jag känt mig lite hängig och näsan har runnit hela dagen..Har inte tid att bli sjuk nu! Längtar efter vår och sol! Behövs nu känner jag.

Snart: sängen.

Sov gott!

//Miss Tjöta


RSS 2.0