Nu börjar jag känna mig som en människa igen!

De sista veckorna har varit väldigt tuffa! Ska försöka förklara det här nedan. Om ni är väldigt känsliga för blod och sånt kan ni hoppa över det sista..:P

I alla fall. Det började för cirka tre veckor sen kanske. Kände en liten kula i armhålan. Stor som en ärta typ. Tänkte inte mer på det och dagarna gick.

Efter ett antal dagar började kulan växa och göra ont. Vi hade vår inflyttningsfest och jag försökte ignorera det onda för en stund. Men dagen efter gjorde det himla ont.

Dagarna gick och kulan växte. Kunde knappt använda högerarmen och fick knappt nån sömn på nätterna. Började i princip knarka värktabletter. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick en tid på vårdcentralen Herrhagen. Fick träffa en distriktsjuksköterska och hon tittade i nån sekund sen satte hon dit en kompress och sa att jag skulle fortsätta ha på kompresser.
Jag lyssnade på henne och hade på kompresser med klorhexidin flera ggr per dag. Men det enda som hände var att jag fick stora sår efter tejpen som gjorde svinont att rycka bort...Tål antagligen inte sådan tejp.

Jag jobbade extra under midsommarhelgen. Torsdagen gick bra. Men dagpasset på midsommarafton var fruktansvärt jobbigt! Klarade det nätt och jämnt fast jag var fullproppad med värktabletter. Direkt efteråt ringde jag sjukvårdsupplysningen igen. Fick en tid på Gripens vårdcentral någon timme senare. Min läkare var ett skämt! Hon var från Kina och förstod knappt vad jag sa. I början frågade hon om och om igen: "Vad är det du har?" Jag tänkte hela tiden att det är väl det hon ska berätta för mig! Sen när jag förklarat i cirka en kvart frågade hon: "Aha, så du har ont?" Då visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta...
Efter ett blodprov visade det sig att jag hade en infektion i kroppen. Men de kunde inte göra något än sa hon. Jag var desperat efter hjälp så jag sa att något måste hon kunna göra. Då fick jag ett recept på Diklofenac. Men problemet var att det var midsommaraftons kväll. Så de kunde man ju inte hämta ut nånstans ändå. Men som tur var hade Mats dessa tabletter hemma! Så jag fick hans. Himla tur. Men inget vidare till midsommarfirande eftersom jag grinade större delen av kvällen...Fast Robin försökte iaf muntra upp med mig grillat och film <3

Dagen efter jobbade jag i 13 timmar i sträck! Jag fattar inte att jag klarade det med tanke på hur ont jag hade. Men med en stor portion stönighet och fin lön klarar jag det mesta;) Och en hel massa starka värktabletter....Storhelgsob så tjänade flera tusen på dessa tre dagar! ;D

Sedan trodde jag att jag hade nått smärtgränsen. Knölen var nästan lika stor som en tennisboll!! Igår bröt feber ut och då ringde jag sjukvårdsupplysningen återigen. Fick en tid på Gripen. Jag sa till dem i receptionen att jag vägrade ha samma läkare som sist. Fick en annan snäll dam som förstod vad jag sa. Men efter att ha tittat på knölen sa hon att vi direkt måste skära upp den! Vi testade med lokalbedövning men det kom bara blod i sprutan så det var ingen idé. Så de tog en skalpell och skar flera centimeter helt utan bedövning!! Det var nog seriöst det smärtsammaste jag varit med om! Usch jag ryser bara jag tänker på det! Fy sjutton! Jag grinade som en tok men lyckades på nåt sätt ligga stilla. Pratade till och med. De höll nog på och "tömde" bölden i nästan en halvtimme. Genom att klämma på den. Det gjorde så ont så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Läkaren sa att jag var en tapper tjej. Hon hade aldrig sett en så stor böld innan! Ni kan kanske tänka er..den var nästan som en tennisboll i storlek :O Såg nästan ut som ett mord hade begåtts i det rummet efteråt :S Sjukt! Fick iaf penicillin med. När Robin hämtade mig var jag fortfarande gråtfärdig och gick som i trans/chock hela kvällen...Många jag pratade med sa att jag var stark som klarade av det så det kändes bra!
Inatt fick jag ha skydd i sängen för såret skulle tömmas av sig själv...

Idag var jag på min vårdcentral på Herrhagen för att "tömma" och byta kompresser.
Ska dit imorgon igen. Men efter igår känns det iaf himla mycket bättre!! Har typ inte ont alls. Himla skön känsla!! Däremot är magen skräp från alla värktabletterna och penicillinet :(


Så..Nu vet ni vad jag sysslat med det senaste. Har haft så ont så har ofta inte orkat använda armen ens. Ibland inte ens orkat skriva på datorn med högerhanden. Därav min bloggtorka.
Jag har varit ledig en del men knappt kunnat njuta något av det eftersom jag haft så ont och när jag blivit svettig har det svidit extra mycket...Därför har jag fått hålla mig inne när alla andra varit ute i solen. Idag skulle jag egentligen åkt med familjen plus mormor till Ullared men som ni förstår gick inte det.

Jag har i alla fall världens finaste pojkvän som hjälpt mig, tröstat mig, handlat åt mig, skjutsat mig och bara funnits där hela tiden! <3

Jag har varit ganska depp senaste veckorna men nu börjar det vända! Finally!!! :D




Lillasysterbesök <3

Jag har haft några riktigt härliga dagar med min kära lillasyster! Vad vi än gör har vi alltid grymt kul! De senaste dagarna har bjudit på shopping, goda jordgubbar ggr 2, glass, mat från MAX, filmer, tacos, massa prat, skratt, tittande på elpiano och fattiga riddare. Det ni;) Blev faktiskt lite tomt när mamma och pappa hämtade Sara förut. Men hon kommer tillbaka på lördag. För då är det äntligen dax för vår inflyttningsfest! Wiie:)


Men det finns en hel del som ska fixas innan festen: städning av lägenheten, sätta upp lampor i vardagsrummet, handla chips och vin. Tur man är två. Robin jobbar ju som vanligt och jag jobbar extra sex timmar imorgon kväll. Men det fixar sig alltid. Robins kompisar från Dalarna kommer antagligen redan på fredag och stannar hela helgen. På fredagskvällen planerar jag därför att fly hemifrån. Jag har utsett Cissi till min räddare i nöden;) Bäst att hålla sig borta från de nördiga öldrickande datafreaken. Haha!;)

Nu ska jag snart lägga mig så jag orkar upp och greja imorgon!

Fina tårtor från igår!




Bra tajming, Hanna!

Det är första dagen på sommarlovet och jag har lyckats bli jätteförkyld! Himla passande känner jag..Jag som skulle gått bredvid idag på jobbet åtta timmar. Men det pallade jag inte. Suck!
Har iaf sovit någon timme så hoppas jag blir piggare snarast.


Igår åkte jag, Robin och Micha till Åmål. Vi kollade när studenterna sprang ut och sen tog vi emot Robins och Cissis systrar. Oj så glada de var! Sen åkte de självklart även lastbil.
Sen blev det kalas! De hade hyrt en lokal så vi kunde fira Lina och Sandra på samma ställe. Även Cissi blev firad för att hon (snart) är klar med sin universitetsexamen. Inte dåligt! Det var riktigt kul att träffa Lisa med!

Sen sov vi i Åmål. Eller ja..sov inte så himla mycket men. Var så himla förkyld så vaknade stup i ett.
Tog tåget hem kl 10 idag. Robin stannade kvar för han och hans pappa skulle ut och skjutträna lite. Robin har nämligen sista provet imorgon som han måste klara för att bli jägare!

Ringde jobbet och pratade med en annan vikarie. Vi kom fram till ganska snabbt att det var bättre att jag stannade hemma idag och kurerade mig..

Så nu väntar jag på att älskling ska komma hem och ta hand om mig. Tss.

//Miss Tjöta

Klassfest!

Ja, jag vet att det var alldeles för längesen jag skrev här nu. Men jag har haft så fullt upp med plugg, festande och umgänge med vänner och pojken!

Igår hade vi opponering på vetenskapliga rapporterna hela dagen. Var en mycket givande dag! Jag fick bara några smågrejer att ändra i min rapport. Imorgon fixar jag det och tar SOMMARLOV! :D Men till hösten kommer klassen splittras..Känns segt men hoppas det blir en bra ny klass! Och man kan ju alltid ses ändå såklart!

Efter opponeringen och avslutning av inriktningen tror jag alla var helt slut. Men drog hem och gjorde mig iordning och åt. Sen åkte jag med Katrin till Annso där klassfesten skulle vara. Vi var 9 tjejer i klassen som dansade, tjötade och drack en hel del. Vissa spelade kubb med men jag och några andra hann inte med de eftersom vi dansade då:P Jag hade iallafall hur kul som helst!! :D Till slut hamnade vi på Harrys där alla dansade tills vi var helt slut.
Tack tjejer för en superrolig kväll!!!

Idag vaknade jag inte förrän halv ett! Helt sjukt vad trött jag måste varit. Blev inte många knop sen..Men på kvällen åkte jag och Micha till våra thailändare för att säga hej då. Vi kommer kanske aldrig mer träffa några av dem. Sorgligt men sant...

Imorgon blir det studentfirande och examensfirande i Åmål!


So long.

/Miss Tjöta

Produktiv dag!

Idag har jag hunnit med väldigt mycket! Imorse var jag på handledning i skolan. Sen gick jag hem från stan. Pluggade och lagade mat. Lax och quinoa blev det. Gott! Fortsatte plugga. Sen kom pojken hem så vi började tvätta.
Samtidigt som vi tvättade hann jag med att handla mat och göra en dubbel chokladbollssats. Efter vi hade vikt och hängt all tvätt gjorde jag fina chokladbollar. Hälften med kokos och hälften med pärlsocker. Jag kan intyga att de var goda med;) Jag ska bjuda mina praktikbarn på dem på fredag då jag gör min sista VFU-dag. Personalen får nöja sig med noblesse.
Sen såg jag på Greys anatomy och nu sitter jag här..Ska försöka kolla igenom rapporten en gång till innan jag hoppar i säng.


Sådär..nu vet ni vad jag sysslat med idag. Det måste kännas himla bra..Hihi.

Just ja..jag och pojken var extremt virriga förut!! Vi stressade för att hämta all den sista tvätten. Jag trodde klockan var åtta. Det gick en timme och jag trodde klockan var nio så Greys skulle börja. Men icke! Klockan var bara åtta. Vi hämtade tvätten en hel timme för tidigt! Haha..snacka om att behöva ha loooov!

Ångest!

Jag får ångest av att sitta inne och plugga när solen skiner från en klarblå himmel..Men jag håller iaf på med det sista nu på rapporten! :)

Igår var en bra dag. Först pluggade jag någon timme. Sen ringde Katrin och frågade om hon fick hälsa på. Efter hon hade fått en rundtur i lägenheten blev vi sittandes i soffan och pratade flera timmar. Blev riktigt seriöst snack om sånt som jag inte berättar för vem som helst..Himla trevligt var det iaf:) Bra mycket roligare än att plugga!! Men eftersom jag skulle hämta två böcker från Kau som jag hade reserverat tog vi följe i bussen eftersom hon skulle hem. Jag satt kvar på Kau och pluggade i en timme. Sen blev jag för hungrig så tog bussen hem.

Efter jag fått lite mat i magen här hemma så fortsatte jag skriva en stund. Sen tog jag faktiskt en springtur runt Orrholmen! Sprang i fredags med! Jag känner inte igen mig själv :O Men himla skönt är det!

Nu ska jag fortsätta plugga så jag blir klar någon gång..Vill gå ut!



Goa Katrin :)

RSS 2.0